Bez kategorii,  Piwo

Właściwości zdrowotne piwa, czyli dlaczego warto pić chmielowy trunek

Trunek w postaci piwa jest równie cenny dla ludzkiego organizmu jak wino, o którego właściwościach prozdrowotnych wiadomo od dawien dawna. Czym natomiastfartuch foliowy wyróżnia się konkretnie piwo? Więcej w dalszych fragmentach.
Wśród właściwości piwnych nadrzędnych i najbardziej istotnych na pewno wyróżnić trzeba zwłaszcza szereg właściwości antynowotworowych. Chodzi o to, że w piwie znajduje się mnóstwo cennych związków flawonoidowych jakie są obecne w chmielu ale to właśnie z niego i na jego bazie odbywa się proces warzenia piwa. Generalnie rzecz biorąc obecność chmielu pozwala na zapobiegnięcie na przykład rakowi gruczołu krokowego. Piwo dobrej jakości zostało także docenione przez miłośników biomedycyny, którzy są zdania z kolei, że z racji obfitowania w cenne dla zdrowia polifenole, piwo powinno być numerem jeden superfoods suplementacji dla wszystkich, którzy walczą z już rozwiniętym stadium raka. Identyczne zalety przypisywane są na przykład winnym napojom, z tym, że piwo okazuje się dla wielu dużo lepsze smakowo i na pewno znacznie tańsze i słabsze dla głowy.
Piwo rewelacyjnie sprawdza się w problemach z chorobami serca, a także pozwala na to, żeby rozpędzić związek zwany homocysteiną.

Wszystko to natomiast przez witaminę B, w którą piwo obfituje. Dodatkowo, nie zapominajmy także o tym, że przyspiesza płynięcie krwi w żyłach oraz daje sposobność zwiększenia tempa przemiany materii. Jest to także możliwość zredukowania w znaczącym stopniu stanów zapalnych oraz obniża poziom tak zwanego złego cholesterolu. Jest też lekarstwem w profilaktyce zapobiegania rozwojowi miażdżycy. Rozszerza naczynia krwionośne oraz ściany tętnic, w związku z czym nie dopuszcza do powstawania groźnych dla zdrowia zatorów.
serwis iphone Poznań